Meest gestelde vragen collectieve inkoop isolatie

Heb je vragen over de collectieve inkoopactie Isolatie? Hieronder beantwoordt Susteen de meest gestelde vragen over de actie en over de installaties die worden aangeboden in de collectieve inkoopactie. Heb je andere vragen? Stel die dan via het contactformulier op deze website.

Waarom is isoleren belangrijk?

Isolatie is de eerste stap bij het verduurzamen van je woning. Het energieverbruik moet namelijk flink omlaag. Met goede isolatie gaat er weinig warmte verloren en heb je minder energie nodig om je huis te verwarmen. De temperatuur in huis blijft daardoor heel constant. In de winter blijft een goed geïsoleerd huis lekker warm, en in de zomer juist koel. Naast energie besparen zorgt isolatie voor een fijn en comfortabel huis. Bij lagetemperatuurverwarming is isolatie zelfs de belangrijkste maatregel. Zonder vergaande isolatie krijg je het in huis met een verwarming op lage temperatuur niet goed warm.

Wat wordt er via de collectieve inkoop van isolatie aangeboden?

Via deze inkoopactie worden spouwmuurisolatie, vloer- en bodemisolatie, dakisolatie(ook voor platte daken), isolatieglas en paneelisolatie aangeboden. 

Hoe kan ik me inschrijven voor de actie?

Inschrijven om mee te doen kan via het formulier op deze website. 

Wat is het voordeel van meedoen aan de collectieve inkoop?

Via deze collectieve inkoopactie weet je waar je aan toe bent. Je ontvangt een aanbod van geselecteerde maatregelen voor je woning. Daarnaast ben je zeker van een betrouwbaar aanbod doordat de uitvoerders geselecteerd worden op basis van prijs, kwaliteit én ervaring. 

Weet je al of isolatie voor jouw woning geschikt is, dan krijg je via deze actie direct een aanbod met isolatiemaatregelen. Weet je nog niet of isolatie de oplossing is voor jouw huis, of wil je graag meer doen meer doen dan isoleren? Kies dan voor een energieadvies op maat. Dit is een uitgebreid woningverbeterplan waarbij naast isolatie ook wordt gekeken naar zonnepanelen, warmteboilers en meer. 

Hoe werkt de actie?

Na aanmelding op de website aandeslagmetjehuis.nl/collectieveinkoop neemt Susteen contact met je op. Susteen is gespecialiseerd in advies en informatie over het verduurzamen van particuliere woningen. Deze partij is na een gemeentelijke aanbesteding  geselecteerd om jou te ontzorgen. Susteen kan, door als centrale partij op te treden, jou op maat adviseren én een betrouwbaar aanbod doen. Je beslist zelf of je op het aanbod ingaat. Ze hebben per maatregel een brede uitvraag gedaan onder bedrijven. Per maatregel is één bedrijf geselecteerd voor de uitvoering. Dit bedrijf biedt de beste prijs/kwaliteit, waarop door Susteen is getoetst.

Ik ben niet geïnteresseerd in advies over alle aangeboden isolatiemaatregelen. Kan ik ook advies over maar één of twee maatregelen krijgen?

Het kan natuurlijk zijn dat je geen interesse hebt in één of meer van de maatregelen die in deze collectieve inkoop worden aangeboden. Je kunt aan de adviseur aangeven voor welke isolatiemaatregelen (spouwmuurisolatie, vloer- en bodemisolatie, dakisolatie, isolatieglas en paneelisolatie) je informatie en eventueel een vrijblijvende offerte wilt ontvangen.

Waarom betaal ik een eigen bijdrage van 20 euro voor deelname aan de inkoopactie?

Om je goed te kunnen adviseren kiezen wij ervoor om vakkundige experts in te schakelen. Deze beoordelen je huis en zorgen ervoor dat het vrijblijvende offerte-aanbod goed past bij je woning en energieverbruik. Dit persoonlijke bezoek aan huis en het bijbehorend advies kosten geld. De gemeente betaalt het grootste deel en vraagt aan deelnemrs een eigen bijdrage van 20 euro. 

Komt er een adviseur bij mij thuis langs?

Ja, wij plannen een bezoek aan huis in met iedereen die deelneemt aan de inkoopactie. De adviseur kan ter plekke goed inschatten welke isolatieproducten het best bij de woning en bij de wensen passen. Als je bij de vorige actie al een woningadvies hebt ontvangen, wordt er eerst contact opgenomen  om te vragen of een nieuw woningbezoek zinvol is.

Wat voor aanbod kan ik verwachten?

Is jouw huis geschikt voor isolatiemaatregelen? Dan ontvang je voor de geadviseerde maatregelen een vrijblijvende offerte. Alle uitvoerders binnen deze collectieve inkoopactie zijn geselecteerd op prijs, kwaliteit én ervaring. Producten van deze uitvoerders voldoen aan de kwaliteitseisen (uitsluitingscriterium) zoals minimale isolatiewaarde, garantietermijn, ervaring (referenties) en betrouwbaarheid van leveranciers. Zo ben je verzekerd van kwaliteit tegen een scherpe prijs. Uiteraard bepaal je zelf of je de vrijblijvende offerte(s) ondertekent.

Mijn woning is al (deels) geïsoleerd. Kan ik toch meedoen?

Zeker, in deze acties worden spouwmuurisolatie, vloer- en bodemisolatie, dakisolatie, isolatieglas en paneelisolatie voordelig aangeboden. Onze ervaring is dat er meestal nog wel verbeteringen mogelijk zijn. De adviseur kan bij het huisbezoek bepalen wat zinvol is.

Waarom kan ik niet kiezen uit meerdere offertes per maatregel?

Dit betreft een collectieve inkoopactie. Je krijgt per geadviseerde maatregel één offerte. Door de opdracht te gunnen aan één uitvoerder, is er een scherpe prijs bedongen. De opdracht is breed uitgezet onder meerdere uitvoerders. De offerte die je ontvangt is van de uitvoerder met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Worden er meerdere maatregelen geadviseerd, dan ontvang je uiteraard meerdere offertes. Uiteraard kun je zelf offertes opvragen bij andere uitvoerders.

Is er subsidie beschikbaar?

Ja, de rijksoverheid heeft een subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) waar je gebruik van kunt maken. Wil je weten of je in aanmerking komt voor deze subsidie, kijk dan op de website van RVO voor meer informatie, of je kunt een energiebespaarlening afsluiting.