Energieadvies voor VvE's

Ben je eigenaar-bewoner of eigenaar-verhuurder van een appartement en heeft jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) de wens om het complex energiezuiniger te maken? En worstel je met de vraag hoe je dat kunt aanpakken? Investeren in zonnepanelen, een groen dak of toch maar eerst isoleren? Het is belangrijk om te kijken wat (financieel) haalbaar is voor de VvE en wat dat betekent voor de maandelijkse VvE-bijdrage. 

Je kunt als VvE een Energieadvies laten maken. Daar kan de VvE bij de Rijksoverheid subsidie voor aanvragen. Maar ook voor de te nemen energiebesparende maatregelen kan de VvE subsidie bij het Rijk aanvragen. Via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland lees je hoe dat precies zit.

VvE Muiderslotstraat naar energielabel A

De VvE Muiderslotstraat laat zeven energiebesparende maatregelen uitvoeren. De 24 appartementen krijgen dakisolatie, spouwmuurisolatie, nieuwe aluminium kozijnen met triple glas, vloerisolatie, de voordeuren worden geïsoleerd, er komt kierdichting en er komen 130 zonnepanelen op het dak. Dit alles wordt betaald met een VvE-lening en subsidies. Gemiddeld genomen kunnen de bewoners de renovatie woonlastenneutraal uitvoeren.

Meer over hun aanpak lees je in het nieuwsartikel op deze website.