Advies

FAQ Collectieve isolatie-inkoop

Hoe kan ik me inschrijven voor de collectieve isolatie-inkoop?

U kunt zich inschrijven voor deelname via het inschrijfformulier op aandeslagmetjehuis.nl/energieadvies-aanvragen/

Zijn er kosten verbonden aan deelname aan de collectieve isolatie-inkoop?

Er wordt een eigen bijdrage van 20 euro in rekening gebracht. Dit geld wordt gebruikt om het bezoek bij u aan huis te bekostigen. Door dit bezoek mag u een kloppend isolatie-advies met passende offertes verwachten.

Wat zijn de voordelen van het isoleren van mijn huis?

Door uw huis te isoleren bespaart u allereerst natuurlijk energie. Dit zorgt voor een besparing op uw energierekening en is natuurlijk beter voor het milieu. Isolatie kan echter nog veel meer voordelen bieden. Zo kan isolatie vaak de luchtkwaliteit in huis verbeteren en kunnen tocht- en vochtproblemen verholpen worden.

Wat is het voordeel van isoleren via deze inkoopactie?

Via de collectieve inkoop  weet u waar u aan toe bent. Een deskundige adviseur bekijkt of uw woning geïsoleerd kan worden, en houdt rekening met uw wensen. Daarnaast bent u zeker van een betaalbaar en betrouwbaar aanbod doordat de isolatiebedrijven geselecteerd zijn op basis van prijs, kwaliteit én ervaring.

Welke isolatieproducten kan ik via de isolatie-inkoop aanschaffen?

Via deze isolatie-inkoop worden de meest voorkomende isolatiemaatregelen aangeboden. Het gaat hier om:

  • spouwmuurisolatie;
  • vloer- of bodemisolatie;
  • dakisolatie (binnenzijde schuine daken);
  • isolatieglas (HR++, alleen voor houten kozijnen)

Vaak zijn er verschillende materialen en methodes mogelijk. Zo kunt u uw vloer onder andere isoleren met glaswol, met isolatiefolie of met EPS (piepschuim parels).  De adviseur bepaalt tijdens het bezoek welke isolatiematerialen en -methodes bij uw woning en wensen passen.

Welke isolatieproducten kan ik niet via de isolatie-inkoop aanschaffen?

Binnen deze isolatie-inkoop worden geen kleine doe-het-zelf-maatregelen zoals radiatorfolie en tochtstrips aangeboden. Ook prijzige maatwerkoplossingen zoals binnen-/buitengevelisolatie, isolatie voor platte daken en driedubbelglas worden niet aangeboden.

Is mijn huis geschikt voor de isolatieproducten uit deze inkoopactie?

Dit is afhankelijk van veel factoren. Deze inkoopactie kan interessant voor u zijn als uw huis

  • een koopwoning is;
  • voor 1985 is gebouwd;
  • grondgeboden is (geen flat/appartement);
  • geen onderdeel van een VvE is;
  • geen gemeente-/rijksmonument is.

Wanneer uw woning aan deze punten voldoet is de kans groot dat een of meer van de aangeboden isolatieproducten geschikt zijn voor uw huis.

Wat mag ik verwachten als ik deelneem aan de collectieve isolatie-inkoop?

Nadat u zich inschrijft neemt Susteen contact met u op om een afspraak aan huis in te plannen. Er komt een adviseur bij u thuis langs die de woning bekijkt en uw wensen met u bespreekt. Aan de hand van dit bezoek ontvangt u binnen enkele weken een isolatie-advies met, wanneer mogelijk, vrijblijvende offertes. De offertes worden u aangeboden door uitvoerders die geselecteerd zijn op prijs, kwaliteit en ervaring. U bepaalt zelf of u gebruik maakt van de geboden offertes.

Voor het adviesbezoek aan huis wordt een eigen bijdrage van 20 euro in rekening gebracht, hiervoor ontvangt u achteraf een factuur.

Is er isolatiesubsidie beschikbaar?

Er is momenteel geen landelijke of gemeentelijke subsidie beschikbaar voor het isoleren van huizen. Gelukkig is woningisolatie ook zonder subsidie vaak financieel aantrekkelijk.