Financieringsmogelijkheden voor VvE’s

Wil je als VvE aan de slag met de verduurzaming van je appartementencomplex? Dat is mogelijk met een speciale VvE Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds of met de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) van het Rijk.

Energiebespaarlening

Met een Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds kun je tegen een aantrekkelijke rente energiebesparende maatregelen in of aan het appartementencomplex direct laten uitvoeren, zonder reserveringen aan te spreken. Je profiteert direct; de maandelijkse energiekosten gaan omlaag en het wooncomfort verbetert. De lening heeft een looptijd van 10, 15, 20 of zelfs 30 jaar bij een Zeer Energiezuinig Pakket of Nul op de Meter renovatie. Op de website van het Nationaal Warmtefonds staat meer informatie over de VvE 

Subsidie voor energiebesparende maatregelen

VvE’s kunnen ook de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) aanvragen. Vanwege corona is deze tijdelijk met 10% verhoogd. VvE’s die na 1 juni 2020 een aanvraag voor energiebesparende maatregelen indienen, krijgen subsidie met het verhoogde tarief. De overige voorwaarden voor de SEEH-subsidieregelingen blijven ongewijzigd. Die vind je op de website van de RVO.