Financieringsmogelijkheden voor VvE’s

Wil je als VvE aan de slag met de verduurzaming van je appartementencomplex? Dat is mogelijk met een speciale VvE Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds.

Energiebespaarlening

Met een Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds kun je tegen een aantrekkelijke rente energiebesparende maatregelen in of aan het appartementencomplex laten uitvoeren, zonder reserveringen aan te spreken. Je profiteert direct; de maandelijkse energiekosten gaan omlaag en het wooncomfort verbetert. De lening heeft een looptijd van 10, 15, 20 of zelfs 30 jaar bij een Zeer Energiezuinig Pakket of Nul op de Meter renovatie. Kijk voor meer informatie op de website van het Nationaal Warmtefonds.

Subsidie voor energiebesparende maatregelen

Als VvE kun je subsidie aanvragen voor duurzame energie, bijvoorbeeld voor een warmtepomp of zonnepanelen. Per 1 april 2021 is het ook weer mogelijk om subsidie voor isolatie, energie-advies of procesbegeleiding voor VvE's aan te vragen. Kijk voor de mogelijkheden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).