Zon op je dak Tilburg

Je kunt nu voordelig en makkelijk zonnepanelen aanschaffen met hulp van de gemeente. Je krijgt dan 1 pakket waarin financiering, aanleg en onderhoud van de panelen zit. De investering per maand is lager dan de opbrengst op je energierekening. Zo houd je direct geld over en word je 15 jaar ontzorgd in service en onderhoud door een professionele partij. 

Hoe werkt het?

Na inschrijving wordt contact met je opgenomen door de leverende partij, Hoppenbrouwers Techniek. Zij maken een proefberekening voor het aantal panelen en de geschatte opbrengst. Bij een positieve uitkomst ga je een overeenkomst met de gemeente aan. Je leent dan het bedrag voor aanschaf en onderhoud van de panelen voor 15 jaar bij de gemeente. Door de financieel gunstige regeling profiteer je vanaf het eerste jaar van de opbrengst uit je panelen. Hoppenbrouwers zorgt ook vijftien jaar lang voor service en onderhoud van je panelen. Na vijftien jaar zijn de panelen afgelost en kun je nog jarenlang profiteren van de opbrengst.

Houd me op de hoogte

Wil je vrijblijvend op de hoogte gehouden worden en een bericht ontvangen wanneer de inschrijving is geopend? Stuur dan een e-mail met als onderwerp Zon op je dak. Vermeld in de e-mail je naam, adres en telefoonnummer. Er wordt contact opgenomen zodra het mogelijk is om in te schrijven.

Hoe verloopt de intake, fysiek of telefonisch?

De intake begint met een telefoongesprek. Daarna is meestal een fysiek bezoek nodig voor een goede offerte. Hoppenbrouwers neemt daarbij alle coronamaatregelen in acht.

Wie is eigenaar van de zonnepanelen tijdens de looptijd van het contract?

De zonnepanelen zijn vanaf de start van de overeenkomst met de gemeente van u. Na 15 jaar is de lening aan de gemeente afgelost en kunt u nog jarenlang profiteren van de opbrengst.

Kan ik kiezen welke type of merk zonnepanelen ik krijg?

Ja, daarover is overleg met Hoppenbrouwers mogelijk. Maar als u specifieke wensen heeft kan het product duurder uitvallen.

Zijn er aanpassingen nodig in mijn meterkast?

Om de aanleg van zonnepanelen mogelijk te maken moet soms de meterkast aangepast worden. De medewerkers van Hoppenbrouwers letten daar op bij het maken van de offerte. U kunt de kosten voor de aanpassing mee laten financieren in het project. Die kosten worden dan onderdeel van de lening.

Hoe verloopt de maandelijkse afbetaling?

Als u de overeenkomst met de gemeente aangaat, verplicht u uzelf tot een maandelijkse incasso.

Wat als ik een of meerdere termijnen niet betaal?

Als u de maandelijkse termijn niet betaalt wordt er contact met u opgenomen. Indien nodig wordt een incassotraject opgestart.  Mocht u door onvoorziene omstandigheden in de financiële problemen zijn geraakt, dan zijn wij bereid om met u mee te kijken naar een oplossing. Neem hiervoor altijd meteen contact op, dit voorkomt veel problemen.

Kan ik ook versneld aflossen?

Ja dat kan. U kunt op elk gewenst moment de lening afbetalen. u kunt daarvoor een herberekening van de lening aanvragen bij Hoppenbrouwers. Op het moment dat u de lening in zijn geheel hebt afbetaald, stopt de overeenkomst met de gemeente. Dan stopt ook het onderhoud en de service van de panelen. Daar staat tegenover dat u voor de resterende periode ook niet meer betaalt voor het onderhoud en service.

Wat gebeurt er als ik ga verhuizen of bij overlijden?

Als u verhuist kan de nieuwe eigenaar vande woning de zonnepanelen en het resterende onderhoudscontract overnemen. Willen de nieuwe eigenaren dit niet dan lost u het resterende bedrag in een keer af en kunt u de zonnepanelen in theorie laten verwijderen. Komt u onverhoopt te overlijden dan lossen uw erfgenamen of nabestaanden het resterende bedrag in 1 keer af.