Doe de zonnescan

Wil je weten of het dak van je woning geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen? Doe dan de zonnescan Brabant.

Een zonnescan maken, kan via de site zonnescanbrabant.nl. Het werkt heel eenvoudig: vul je adres of postcode in en krijg inzicht in de kansen voor zonnepanelen voor je woning, bedrijfspand of verenigingsgebouw. Ook geeft de site een schatting van de opbrengst en de investeringskosten. Dit is een inschatting van de prijs voor alleen de aanschaf en installatie van panelen. De scan kan als voorbereiding dienen op het zonnepanelenproject van de gemeente Tilburg.

Zonnepanelenproject

Veel Tilburgse daken die geschikt zijn voor zonnepanelen worden daar nog niet voor gebruikt. Met een nieuw project voor zonnepanelen wil de gemeente Tilburg zonnepanelen voor meer mensen mogelijk maken. Ook voor mensen met een kleine beurs. Het is de bedoeling om na de zomer 2020 te starten met het project voor woningeigenaren, het midden- en kleinbedrijf en verenigingen.

Compleet pakket

Het zonnepanelenproject maakt het makkelijker om te kiezen voor zonnepanelen. Het bundelt namelijk de aanschaf, de installatie, de financiering en het onderhoud in één aanbod. De gemeente stelt hiervoor 10 miljoen voor leningen beschikbaar. Er kunnen ook mensen meedoen die geen gewone lening kunnen krijgen. Deelnemers betalen minder terug dan dat de zonnepanelen opleveren. Zo besparen ze kosten.

Interesse?

Wil je een seintje ontvangen wanneer het project van start gaat? Stuur dan een mail naar klimaatbureau@tilburg.nl.