Nieuwsoverzicht

Gemeenteraad stemt in met REKS

Zonnepanelen op een dak
16 juni 2021

In de Regionale Energie- en Klimaatstrategie (REKS) staat o.a. waar de regio energie kan besparen en waar dat duurzaam op te wekken is. De gemeenteraad in Tilburg stemde 14 juni in met de REKS.

Eerste zonnepanelen ‘Zon op je dak Tilburg’ geplaatst

De eerste zonnepanelen van Zon op je dak
25 april 2021

Op 23 april kreeg een eerste woning zonnepanelen vanuit ‘Zon op je dak Tilburg’. Dit gemeenteproject maakt zonnepanelen haalbaar en betaalbaar voor een brede groep Tilburgers. Het project ging begin 2021 succesvol van start; er zijn al ruim 400 aanmeldingen.

Subsidie van Rijk ingezet voor huurders

Huurhuizen in de Lanciersstraat
12 maart 2021

Gemeente Tilburg krijgt 3,5 miljoen euro rijksbijdrage om huiseigenaren en huurders op weg te helpen met energiebesparing. Met de subsidie worden succesvolle acties voortgezet vanuit ´Aan de slag met je huis’, komend jaar vooral gericht op huurders.

Online informatieavonden over REKS

Zonnepanelen op het dak
09 maart 2021

Begin maart werd bekend dat alle gemeenten in de regio Hart van Brabant het eens zijn over de plannen uit de Regionale Energie- en Klimaatstrategie (REKS). De plannen hebben invloed op de woonomgeving van inwoners uit deze regio. Op 15 en 22 maart zijn online informatieavonden.

Online informatieavond energieadvies

De online informatieavond achter je laptop
05 februari 2021

Hulp nodig bij het verduurzamen van je huis? Doe mee op donderdag 18 februari om 20:00 uur met de online informatieavond 'Aan de slag met je huis met een energieadvies op maat'.