Nieuwsoverzicht

Tilburgse energiecoaches aan de slag

22 september 2020

4 energiecoaches gaan vanaf september 2020 inwoners met een lager inkomen helpen bij het besparen van energie. Ze volgden een speciale opleiding, waarvoor ze 26 augustus hun certificaat kregen.

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) ook voor VvE’s met verhuurders

01 september 2020

Met de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) stimuleert het kabinet energiebesparende maatregelen in bestaande koopwoningen. Vanaf 1 september 2020 wordt de SEEH nog aantrekkelijker. Zo is de regeling dan ook open voor huurwoningen in gemengde Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Ook kunt u meerdere keren subsidie aanvragen.

Gratis online energiescan

26 augustus 2020

Inwoners die willen weten hoe ze hun koopwoning kunnen verduurzamen, kunnen de gratis online energiescan van Milieu Centraal doen. Na het invullen van de scan krijgen ze een cadeaubon ter waarde van 15 euro.

Steeds meer mensen profiteren van Stimuleringslening

Daisy, Dennis, Josje en wethouder Oscar Dusschooten
22 juni 2020

Dennis, Daisy en hun dochter Josje (12) zijn het 150e Tilburgse huishouden dat gebruik maakt van de Stimuleringslening van de gemeente. Hiermee laten ze zonnepanelen op het dak leggen. Een mooie aanvulling op hun vloerisolatie, geveltuintje en sedumdak.

Zonnecoaches helpen opstarten projecten zonne-energie

04 juni 2020

Brabanders die een collectief project willen starten om zonne-energie op te wekken, kunnen hulp krijgen van een zonnecoach. In de provincie zijn er zes zonnecoaches die inwoners helpen.

Tijdelijk 10% meer subsidie voor energiebesparende maatregelen

Plaatje met huizen die energiebesparende maatregelen gaan krijgen
03 juni 2020

Woningeigenaren en VvE’s (Verenigingen van Eigenaars) kunnen in deze onzekere tijden van corona tijdelijk 10% meer subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen.

Gebruik gemaakt van energieadvies door Susteen?

08 mei 2020

Susteen, onderdeel van de campagne aandeslagmetjehuis.nl, is failliet verklaard. De onderneming maakt een doorstart als Susteen Nederland BV. Mogelijk gaan klantgegevens van Susteen over naar de nieuwe onderneming. Inwoners kunnen daar bezwaar tegen maken.

Appartementen Muiderslotstraat naar label A

Aan het werk op het dak van de Muiderslotstraat
31 maart 2020

De 24 appartementen in de Muiderslotstraat worden duurzamer. Het is de bedoeling dat ze in de toekomst allemaal naar Energielabel A gaan. Dat staat voor woningen die zeer zuinig zijn. Initiatiefnemer voor de maatregelen is de Vereniging van Eigenaren (VvE). Verschillende leden van deze vereniging verhuren een appartement.

Coaches zorgen voor lagere energiekosten

20 maart 2020

Vanaf deze zomer zet de gemeente Tilburg energiecoaches in om te helpen bij het verlagen van energiekosten. Ze gaan op bezoek bij mensen die met weinig geld moeten rondkomen.