Nieuwsoverzicht

Ook zonnepanelen? De gemeente helpt

Zonnepanelen op het dak
13 januari 2021

'Zon op je dak Tilburg' is het alles-in-1-pakket waarmee je voordelig en makkelijk zonnepanelen kunt aanschaffen. In dit pakket zit de financiering, aanleg én 15 jaar onderhoud. In samenwerking met Hoppenbrouwers Techniek wordt alles geregeld. Er zijn geen inkomenseisen. Het aanbod is voor huiseigenaren, kleine bedrijven, verenigingen en Verenigingen van Eigenaren.

Energieverlies in beeld door warmtefoto’s huizen Udenhout

Huis met zonnepanelen
23 december 2020

De gemeente wil dat Tilburg en de omliggende dorpen ook in de toekomst een fijne en gezonde plek zijn om te wonen. Dat kan o.a. door het energieverbruik te verminderen, zodat de stad stapje voor stapje energieneutraal wordt. In januari worden van 1000 woningen in Udenhout zogenoemde warmtefoto’s gemaakt.

Duurzame huizenroute dit jaar online

04 november 2020

Van 7 november tot 15 december kunnen inwoners online op bezoek bij een duurzaam huis. Huiseigenaren uit alle hoeken van Nederland geven via videoverbinding uitleg over de duurzame maatregelen in hun woning en gaan in gesprek met de bezoekers.

Hoppenbrouwers partner zonnepanelen- project Tilburg

27 oktober 2020

Zonopjedak Tilburg is een nieuw initiatief waarbij de aanschaf van zonnepanelen mogelijk wordt voor een brede groep Tilburgers. De gemeente had hiervoor een aanbesteding uitgeschreven.

Vraag nu een energielabel aan

26 oktober 2020

Vanaf 1 januari 2021 wordt het aanvragen van een energielabel voor een huis of appartement mogelijk fors duurder. Het huidige Vereenvoudigd Energielabel (VEL) verdwijnt op termijn en wordt vervangen door een meer uitgebreid en veel duurder energielabel.

Tilburgse energiecoaches aan de slag

De energiecoaches op een rij
22 september 2020

4 energiecoaches gaan vanaf september 2020 inwoners met een lager inkomen helpen bij het besparen van energie. Ze volgden een speciale opleiding, waarvoor ze 26 augustus hun certificaat kregen.

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) ook voor VvE’s met verhuurders

01 september 2020

Met de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) stimuleert het kabinet energiebesparende maatregelen in bestaande koopwoningen. Vanaf 1 september 2020 wordt de SEEH nog aantrekkelijker. Zo is de regeling dan ook open voor huurwoningen in gemengde Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Ook kunt u meerdere keren subsidie aanvragen.

Gratis online energiescan

26 augustus 2020

Inwoners die willen weten hoe ze hun koopwoning kunnen verduurzamen, kunnen de gratis online energiescan van Milieu Centraal doen. Na het invullen van de scan krijgen ze een cadeaubon ter waarde van 15 euro.