Nieuwsoverzicht

Eerste zonnepanelen ‘Zon op je dak Tilburg’ geplaatst

De eerste zonnepanelen van Zon op je dak
25 april 2021

Op 23 april kreeg een eerste woning zonnepanelen vanuit ‘Zon op je dak Tilburg’. Dit gemeenteproject maakt zonnepanelen haalbaar en betaalbaar voor een brede groep Tilburgers. Het project ging begin 2021 succesvol van start; er zijn al ruim 400 aanmeldingen.

Subsidie van Rijk ingezet voor huurders

Huurhuizen in de Lanciersstraat
12 maart 2021

Gemeente Tilburg krijgt 3,5 miljoen euro rijksbijdrage om huiseigenaren en huurders op weg te helpen met energiebesparing. Met de subsidie worden succesvolle acties voortgezet vanuit ´Aan de slag met je huis’, komend jaar vooral gericht op huurders.

Online informatieavonden over REKS

Zonnepanelen op het dak
09 maart 2021

Begin maart werd bekend dat alle gemeenten in de regio Hart van Brabant het eens zijn over de plannen uit de Regionale Energie- en Klimaatstrategie (REKS). De plannen hebben invloed op de woonomgeving van inwoners uit deze regio. Op 15 en 22 maart zijn online informatieavonden.

Online informatieavond energieadvies

De online informatieavond achter je laptop
05 februari 2021

Hulp nodig bij het verduurzamen van je huis? Doe mee op donderdag 18 februari om 20:00 uur met de online informatieavond 'Aan de slag met je huis met een energieadvies op maat'.

Ook zonnepanelen? De gemeente helpt

Zonnepanelen op het dak
13 januari 2021

'Zon op je dak Tilburg' is het alles-in-1-pakket waarmee je voordelig en makkelijk zonnepanelen kunt aanschaffen. In dit pakket zit de financiering, aanleg én 15 jaar onderhoud. In samenwerking met Hoppenbrouwers Techniek wordt alles geregeld. Er zijn geen inkomenseisen. Het aanbod is voor huiseigenaren, kleine bedrijven, verenigingen en Verenigingen van Eigenaren.

Energieverlies in beeld door warmtefoto’s huizen Udenhout

Huis met zonnepanelen
23 december 2020

De gemeente wil dat Tilburg en de omliggende dorpen ook in de toekomst een fijne en gezonde plek zijn om te wonen. Dat kan o.a. door het energieverbruik te verminderen, zodat de stad stapje voor stapje energieneutraal wordt. In januari worden van 1000 woningen in Udenhout zogenoemde warmtefoto’s gemaakt.