Nieuwsoverzicht

Klimaatklussers helpen inwoners

De klimaatklussers op een rijtje voor een huis waar ze aan gaan klussen
21 februari 2020

Stichting de Klimaatklussers heeft een subsidie van de gemeente gekregen van bijna 5000 euro. Deze stichting helpt mensen om hun huis te isoleren.

Deelnemers isoleeractie: 'geen overbodige luxe'

19 februari 2020

Elske Vos en Thijs Schnater isoleerden hun huis uit 1926. Dat deden ze via een collectieve inkoopactie van de gemeente. Thijs vertelt hoe dat in zijn werk ging.

Collectieve actie inkoop isolatie verlengd

Twee mannen staan bij een raam te kijken naar de toffe isolatie die bij het huis is gedaan
11 februari 2020

De collectieve inkoopactie isolatie voor huiseigenaren in de gemeente is verlengd. Huiseigenaren kunnen zich nog tot en met 1 maart 2020 inschrijven. In 2019 en 2020 hebben bijna 1.800 inwoners zich aangemeld voor de actie.

Nog 76 miljoen in subsidiepot isolatie

Foto: Jimke Joling
16 januari 2020

Heb je plannen om je dak, buitenmuren, vloer of ramen te isoleren? Vraag dan de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) aan.

Start renovatie Muiderslotstraat

Muiderslotstraat aan het verduurzamen
23 december 2019

De Vereniging van Eigenaren (VvE) Muiderslotstraat gaat de appartementen verduurzamen. Alle 24 appartementen gaan naar energielabel A. Initiatiefnemers voor de maatregelen waren de particuliere verhuurders.

Collectieve inkoop isolatie 2020

23 december 2019

Huiseigenaren in de gemeente Tilburg kunnen weer meedoen aan een collectieve inkoop van isolatie. De actie loopt tot en met 31 januari 2020.

Duurzame Huizen Route zoekt woningeigenaren

Twee blije mensen bij een duurzaam huis
09 oktober 2019

Inwoners die op zoek zijn naar informatie over duurzame en energiebesparende maatregelen kunnen idee├źn opdoen tijdens de Duurzame Huizen Route. De organisatie zoekt huiseigenaren die hun duurzame huis willen laten zien.

Alternatieven voor aardgas

Manifest wordt aan Oscar Dusschooten aangeboden
24 september 2019

Er is veel aandacht voor het thema schone energie. Welke andere manieren zijn er bijvoorbeeld om warmte op te wekken, zodat we van het aardgas af kunnen. Samen met inwoners heeft het Milieucaf├ę adviezen en tips verzameld in een manifest.

Subsidies isoleren eigen huis

Illustratie duurzame huizen
27 augustus 2019

Vanaf 2 september is subsidie aan te vragen voor het isoleren van een eigen huis. De Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) geldt voor maatregelen die vanaf 15 augustus dit jaar zijn genomen.

Investeren in een energiezuinig huis: 'iedereen moet het kunnen'

Oscar Dusschooten in zijn keuken
27 augustus 2019

Zelfvoorzienend wonen was meer dan 10 jaar geleden al zijn droom en beweegreden om te gaan voor een duurzaam huis.