Nieuwsoverzicht

Gebruik gemaakt van energieadvies door Susteen?

08 mei 2020

Susteen, onderdeel van de campagne aandeslagmetjehuis.nl, is failliet verklaard. De onderneming maakt een doorstart als Susteen Nederland BV. Mogelijk gaan klantgegevens van Susteen over naar de nieuwe onderneming. Inwoners kunnen daar bezwaar tegen maken.

Appartementen Muiderslotstraat naar label A

Aan het werk op het dak van de Muiderslotstraat
31 maart 2020

De 24 appartementen in de Muiderslotstraat worden duurzamer. Het is de bedoeling dat ze in de toekomst allemaal naar Energielabel A gaan. Dat staat voor woningen die zeer zuinig zijn. Initiatiefnemer voor de maatregelen is de Vereniging van Eigenaren (VvE). Verschillende leden van deze vereniging verhuren een appartement.

Coaches zorgen voor lagere energiekosten

20 maart 2020

Vanaf deze zomer zet de gemeente Tilburg energiecoaches in om te helpen bij het verlagen van energiekosten. Ze gaan op bezoek bij mensen die met weinig geld moeten rondkomen.

Project voor meer zonnepanelen op Tilburgse huizen

Zonnepanelen op het dak
10 maart 2020

Veel Tilburgse daken die geschikt zijn voor zonnepanelen worden daar nog niet voor gebruikt. Met een nieuw project voor zonnepanelen wil de gemeente Tilburg zonnepanelen voor meer mensen mogelijk maken. Ook voor mensen met een kleine beurs.

Het dak is groener in de Elzenstraat

Het groene dak in de Elzenstraat
25 februari 2020

In 2045 wil Tilburg klimaatneutraal en klimaatbestendig zijn. Dat betekent zo min mogelijk CO2-uitstoot en aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering. Dankzij bewoners in de Elzenstraat, verenigd in een VvE, ligt er nu een groen tapijt van maar liefst 825 m2.

Klimaatklussers helpen inwoners

De klimaatklussers op een rijtje voor een huis waar ze aan gaan klussen
21 februari 2020

Stichting de Klimaatklussers heeft een subsidie van de gemeente gekregen van bijna 5000 euro. Deze stichting helpt mensen om hun huis te isoleren.

Deelnemers isoleeractie: 'geen overbodige luxe'

Thijs voor een geïsoleerd raam
19 februari 2020

Elske Vos en Thijs Schnater isoleerden hun huis uit 1926. Dat deden ze via een collectieve inkoopactie van de gemeente. Thijs vertelt hoe dat in zijn werk ging.

Collectieve actie inkoop isolatie verlengd

Twee mannen staan bij een raam te kijken naar de toffe isolatie die bij het huis is gedaan
11 februari 2020

De collectieve inkoopactie isolatie voor huiseigenaren in de gemeente is verlengd. Huiseigenaren kunnen zich nog tot en met 1 maart 2020 inschrijven. In 2019 en 2020 hebben bijna 1.800 inwoners zich aangemeld voor de actie.

Nog 76 miljoen in subsidiepot isolatie

Foto: Jimke Joling
16 januari 2020

Heb je plannen om je dak, buitenmuren, vloer of ramen te isoleren? Vraag dan de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) aan.

Start renovatie Muiderslotstraat

Muiderslotstraat aan het verduurzamen
23 december 2019

De Vereniging van Eigenaren (VvE) Muiderslotstraat gaat de appartementen verduurzamen. Alle 24 appartementen gaan naar energielabel A. Initiatiefnemers voor de maatregelen waren de particuliere verhuurders.