Nieuwsoverzicht

Collectieve actie inkoop isolatie verlengd

Twee mannen staan bij een raam te kijken naar de toffe isolatie die bij het huis is gedaan
11 februari 2020

De collectieve inkoopactie isolatie voor huiseigenaren in de gemeente is verlengd. Huiseigenaren kunnen zich nog tot en met 1 maart 2020 inschrijven. In 2019 en 2020 hebben bijna 1.800 inwoners zich aangemeld voor de actie.

Nog 76 miljoen in subsidiepot isolatie

Foto: Jimke Joling
16 januari 2020

Heb je plannen om je dak, buitenmuren, vloer of ramen te isoleren? Vraag dan de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) aan.

Start renovatie Muiderslotstraat

Muiderslotstraat aan het verduurzamen
23 december 2019

De Vereniging van Eigenaren (VvE) Muiderslotstraat gaat de appartementen verduurzamen. Alle 24 appartementen gaan naar energielabel A. Initiatiefnemers voor de maatregelen waren de particuliere verhuurders.

Collectieve inkoop isolatie 2020

23 december 2019

Huiseigenaren in de gemeente Tilburg kunnen weer meedoen aan een collectieve inkoop van isolatie. De actie loopt tot en met 31 januari 2020.

Duurzame Huizen Route zoekt woningeigenaren

Twee blije mensen bij een duurzaam huis
09 oktober 2019

Inwoners die op zoek zijn naar informatie over duurzame en energiebesparende maatregelen kunnen idee├źn opdoen tijdens de Duurzame Huizen Route. De organisatie zoekt huiseigenaren die hun duurzame huis willen laten zien.

Alternatieven voor aardgas

Manifest wordt aan Oscar Dusschooten aangeboden
24 september 2019

Er is veel aandacht voor het thema schone energie. Welke andere manieren zijn er bijvoorbeeld om warmte op te wekken, zodat we van het aardgas af kunnen. Samen met inwoners heeft het Milieucaf├ę adviezen en tips verzameld in een manifest.

Subsidies isoleren eigen huis

Illustratie duurzame huizen
27 augustus 2019

Vanaf 2 september is subsidie aan te vragen voor het isoleren van een eigen huis. De Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) geldt voor maatregelen die vanaf 15 augustus dit jaar zijn genomen.

Investeren in een energiezuinig huis: 'iedereen moet het kunnen'

Oscar Dusschooten in zijn keuken
27 augustus 2019

Zelfvoorzienend wonen was meer dan 10 jaar geleden al zijn droom en beweegreden om te gaan voor een duurzaam huis.

Verlenging van inkoopactie Zon

Duurzaam wonen in Tilburg
26 augustus 2019

Inwoners die hun energierekening willen verlagen, konden de afgelopen maand profiteren van een gezamenlijke inkoop van zonnepanelen, zonneboilers en hybride warmtepompen. Om nog meer Tilburgers de kans te geven om hun huis te verduurzamen, is de actie verlengd tot en met 22 september.

Lening voor duurzame huizen.

Duurzaamheidsheidplannen bespreken aan de keukentafel
25 juni 2019

Inwoners van de gemeente Tilburg kunnen vanaf maandag 24 juni de stimuleringslening 'Aan de slag met je huis' aanvragen voor het verduurzamen van hun huis.