Verlenging van inkoopactie Zon

26 augustus 2019
Duurzaam wonen in Tilburg

Inwoners die hun energierekening willen verlagen, konden de afgelopen maand profiteren van een gezamenlijke inkoop van zonnepanelen, zonneboilers en hybride warmtepompen. Om nog meer Tilburgers de kans te geven om hun huis te verduurzamen, is de actie verlengd tot en met 22 september.

Tot nu toe doen al 1.200 Tilburgers mee aan de collectieve inkoop Zon via Aan de slag met je huis. Na aanmelding voor de actie, komt een adviseur thuis langs om te kijken wat de installaties kunnen opleveren.

De adviseur brengt de mogelijkheden voor de woning in kaart en luistert naar de wensen en het budget. Indien van toepassing zitten bij de rapportage aanbiedingen van geselecteerde installateurs. Het is aan de eigenaar om wel of niet in te gaan op de offerte. Er geldt een eenmalige eigen bijdrage van 20 euro voor deelname aan de collectieve inkoopactie inclusief het advies aan huis en de adviesrapportage.

Bij onvoldoende eigen middelen, is financiering mogelijk via de Stimuleringsregeling "Aan de slag met je huis" van de gemeente of via de landelijke Energiebespaarlening. Dit maakt het mogelijk om energiebesparende investeringen in of aan het eigen huis te financieren. Meer informatie over de landelijke en de gemeentelijke leningen op deze website via de pagina Stimuleringslening. 

Inschrijven voor een afspraak kan tot en met 22 september. Binnen vijf werkdagen neemt de adviseur contact op voor een afspraak.