De Blaak, Tilburg

U woont prettig in een mooi huis in de gezellige wijk De Blaak. U voelt er zich prima thuis en u wilt er graag nog vele jaren fijn wonen. Dan kan het een goed idee zijn om nú al werk te maken van de toekomst. Met aanpassingen in uw huis zorgt u voor extra comfort, gezondheid, veiligheid en een – veel – lagere energierekening. En maakt u er een woning van waar u nog heel lang prettig in kunt blijven wonen!

Wat is er al bereikt?

Aantal woningen
Afgegeven woningwensentests
Ingevulde woningwensentests

Woonwensentest

De woningwensentest geeft woningeigenaren inzicht in welke renovatiemaatregelen er mogelijk zijn, wat ze zelf al eerder hebben aangepakt en wat ze nog willen doen aan hun woning. De test is thematisch breed van opzet. Naast energiezuinig wonen zijn ook veilig, gezond en langer thuis wonen opgenomen. Daarmee geeft deze test inzicht in hoe prettig u woont en met welke maatregelen u nog aan de slag wil in het huis. Op basis van de gemeenschappelijke resultaten van de test kan in overleg met de energiecoöperatie worden bepaald wie in de wijk gelijksoortige maatregelen willen nemen. En dat kan weer als basis dienen voor het organiseren van collectieve inkoopacties.

Uitkomsten Woningwensentest

De afgenomen testen leveren de volgende wijkresultaten op:

Bovenstaande tabellen geven per thematische maatregel aan hoeveel bewoners deze maatregel al hebben genomen of juist nog willen nemen.

Zelf aan de slag?

Download hier de woningwensentest en het bijbehorende informatieboekje!

Met de praktische tips in de wijkfolder kunt u direct zelf aan de slag. De benodigde producten zijn vaak te koop bij uw lokale bouwmarkt of online te bestellen.

Behoefte aan ondersteuning?

Behoefte aan een adviesgesprek door iemand die de situatie bij u thuis doorneemt? Of bent u zelf niet zo handig of heeft u geen zin om zelf te klussen? Energiecoöperatie De Blaak helpt u graag verder. Kijk op www.energiedeblaak.nlof mail naar info@energiedeblaak.nl

Deze wijkcampagne is een gezamenlijk initiatief van: