Quirijnstok, Tilburg

U woont prettig in een fijn huis in de wijk Quirijnstok in Tilburg-Noord. U voelt er zich prima thuis en u wilt er graag nog vele jaren met plezier wonen. Dan kan het een goed idee zijn om nú al werk te maken van de toekomst. Met aanpassingen in uw huis zorgt u voor extra comfort, gezondheid, veiligheid en een – veel – lagere energierekening. En maakt u er een woning van waar u nog heel lang prettig in kunt blijven wonen!

Wat is er al bereikt?

Campagnebuurten
Gedigitaliseerde woningen
Energieneutrale woningen

Energieneutrale woningrenovaties

Tilburg Noord is koploper op het gebied van zeer energiezuinige renovaties bij grondgebonden particuliere woningen. Er zijn inmiddels vier woningen al helemaal energieneutraal. Dat wil zeggen in, op of aan deze woningen wordt jaarlijks evenveel duurzame energie opgewekt als wordt gebruikt voor alle vormen van energiegebruik in de woning (bij gemiddeld gebruikersgedrag en standaard klimaatomstandigheden). Ze staan in de Sullivandreef, Ruijnemanstraat en De Meenthe (x2).

Digitaliseringspilot Woonconnect

Voordat u aan de slag gaat, moet de uitgangssituatie van uw woning eerst goed in kaart worden gebracht. U heeft in de loop van de jaren wellicht al diverse bouwkundige en energetische verbetermaatregelen uitgevoerd. Als een eerste stap kunt u in het gemeentelijke bouwarchief gratis de originele bouwtekeningen van uw huis opvragen. Ga daarvoor naar www.tilburg.nl/inwoners/verhuizen-verbouwen/archief-bouwen-en-milieu/. Vervolgens komt er echter heel wat bij kijken om u uw woonwensen ook daadwerkelijk gerealiseerd te krijgen. Er volgt best een ingewikkeld zoektraject met tal van architectonische, bouwkundige en installatietechnische keuzen. Om u daarbij te helpen is de gemeente Tilburg een proef gestart gericht op het digitalisering van enkele veel voorkomende woningtypes. In twee buurten in Noord wordt onderzocht of energieneutrale woningrenovaties beter, sneller, gemakkelijker en efficiënter gaan met behulp van de online tool Woonconnect. De bij het experiment betrokken eigenaren kunnen met behulp van een persoonlijke inlogcode – via internet – hun woning als 3D model bekijken. Voordat een definitieve renovatiekeuze wordt gemaakt, kan het virtuele huis spelenderwijs energetisch worden aangepast, Tegelijkertijd worden diverse bouwkundige scenario’s doorgerekend.

Nieuwsgierig?

Behoefte aan meer informatie over acties bij u in de buurt of geïnteresseerd in een persoonlijk adviesgesprek bij u thuis? Energiefabriek 013 helpt u graag verder. Kijk op www.energiefabriek013.nl of mail naar info@energiefabriek013.nl

Deze wijkcampagne is een gezamenlijk initiatief van: