Quirijnstok

Samen met bewoners, woningcorporaties, Enexis en deskundigen onderzoekt de gemeente hoe Quirijnstok aardgasvrij kan worden. 

Aardgasvrij betekent dat je geen aardgas gebruikt om de woning te verwarmen, warm water op te wekken en te koken. Nederland wil in 2050 geen aardgas meer gebruiken. En als we stoppen met de aardgaswinning in Groningen in 2030, moeten we aardgas gaan importeren. De aardgasprijs gaat omhoog en Nederland wordt afhankelijk van andere landen. Om energie betaalbaar te houden, is het slim om te kijken naar andere keuzes dan aardgas.

Waarom Quirijnstok?

De gemeente kreeg een rijksbijdrage voor het aardgasvrij maken van een wijk. Dit geld is bedoeld om andere opties voor aardgas te vinden en om onderzoek te doen naar aardgasvrij wonen. De gemeente koos er voor om dit geld te investeren in aardgasvrij wonen in de wijk Quirijnstok. In Quirijnstok gingen een aantal bewoners al aan de slag met aardgasvrij wonen. Daarnaast staan in Quirijnstok zowel huurwoningen, koopwoningen en flats. De gemeente kan daardoor onderzoeken hoe verschillende soorten woningen aardgasvrij te maken zijn.

Denk mee! 

De gemeente organiseert regelmatig inloopmomenten voor bewoners van Qurijnstok. Via deze pagina houden we je daarover op de hoogte. Hier kun je contact opnemen met verschillende organisaties die betrokken zijn bij het aardasvrij worden van de wijk. Inwoners uit Quirijnstok ontvangen per post een uitnodiging.

Heb je nog vragen? Bekijk de uitgebreide lijst met veelgestelde vragen of mail de vraag naar aardgasvrijewijken@tilburg.nl

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Quirijnstok? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.